Genussvollen und kreativer Sommer!


Aufgrund des Jahresurlaubs werde ich vom 15. Juli bis 15. August nicht erreichbar. Daher wird Ihre Bestellung möglicherweise nicht so schnell wie normal bearbeitet. Gelegentlich werde ich auch telefonisch oder per E-Mail nicht erreichbar. Vielen Dank für Ihr Verständnis.


Werkstattausrüstung

Werkstattausrüstung ... Weiter
Lagernd
2 Grit DiamanFliese 600/1200

2 Grit DiamanFliese 600/1200

Diamanplatte mit 2 Körnungen: 600 und 1200Fläche: 153 x 51 mm..

24.90 € Netto 20.41 €

Lagernd
4 Grit Diamantfeile

4 Grit Diamantfeile

Diamantfeile mit 4 Körnungen: 120, 180, 240, 320, ideal für Arbortech Turbo Plane disk Hartmeta..

10.32 € 12.90 € Netto 8.46 €

Lagernd
Magnetische LED Arbeitslicht

Magnetische LED Arbeitslicht

Leistungsstarke Arbeitsleuchte für jede Werkstatt. Der lange, flexible Hals erlaubt es auch die am s..

34.90 € 35.58 € Netto 28.61 €

Woodworking Vice MegaJaws XXL

Woodworking Vice MegaJaws XXL

Powerful 1,000kg clamping force for controlled clamping pressure. Clamping range 0-1000mm / 0-39". F..

164.90 € 169.90 € Netto 135.16 €

Zeige 1 bis 4 von 4 (1 Seite(n))


Kdo bo poskrbel za našo varnost pri delu, če ne mi sami?

Po izkušnjah kar premalo skrbimo za svojo lastno varnost in zdravje. Tudi sam sem na začetku delal kar brez maske in brez naglušnikov. A ko sem se na eno in drugo navadil, sedaj ne morem več brez. Če pozabim nadeti naglušnike, se mi zdi kotni brusilnik bistveno preglasen. In zakaj ne bi med delom raje poslušali glasbo, kot ropot? 

Če ne uporabljate maske, imate zagotovo poln nos prahu. Samo preverite kako izgleda robček, ko si obrišete nos. Zagotovo gre kaj tudi globlje v pljuča. Delajte raje z masko. Sebi boste naredili uslugo. Mogoče se vam na kratek rok ne bo poznalo, skozi leta pa zagotovo.

Tudi oči so mi sedaj hvaležne, ko uporabljam aktivno obrazno masko. Če je kdaj ne nadanem - ko mislim, da bom naredil kaj kar tako na hitro, že čutim kako imam prah za očmi.

Opremo za osebno varnost dobite večinoma v specializiranih prodajalnah z zaščitno opremo. Na primer ZAVAS. ali pa Červa. Na tem področju jaz ne morem konkurirati, ker nimam količin in tudi nisem sposoben držati toliko različnih artiklov na zalogi. Zato bom tukaj ponudil zgolj kakšne bolj specifične kose...

Za varno delo pa ni pomembna zgolj zaščitna oprema, ampak tudi ostro orodje in ustrezna pozicija diska na kotni brusilki. Zato sem v to kategorijo vključil tudi diamantno pilo za brušenje rezil ter Arbortechove podložke za dvig diska, če vam zaščita v napoto hodi. Samo ne te zaščite odstranjevati. Raje si privzdignite disk, da vas ne bo motila.

Za varno delo je pomembna tudi svetloba. Zagotovite si dovolj osvetlitve na delovnem mestu. Osebno uporabljam dva LED reflektorja, ki ju imam usmerjena v strop in to res razsvetli delavnico v celoti brez močnih senc. Dodatno pa uporabljam še manjšo LED svetilko za osvetljevanje obdelovanca. Record Power magnetna LED svetilka je odlična za osvetljevanje obdelovanca na strojih, ker jo lahko pritrdite na posamezen stroj in imate svetlobo zmeraj tam kjer jo potrebujete.