Brusni disk (disk ribež) je iz utrjenega jekla, lahka in enostavna za uporabo. Izbirate lahko med tremi gostotami koničastih zob. Rezalna površina je nagnjena pod kotom, da vas pri brušenju ravnine ne moti pritrdilna matica. Zobje režejo material, zato ti diski ne prašijo tako kot disk rašple. Vstran letijo drobni opilki. Diski so na spletu poznani tudi pod blagovno znamko Rotarex.

Disk plošča je namenjena za hitro, enostavno in robustno odstranjevanje različnih materialov, oblikovanje površine, glajenje prehoda med dvema materialoma, odstranjevanje barve,... Primerno je tako za mehek kot trdi les. Lahko ga uporabljamo tudi za moker les (po delu lahko površino očistimo z mesing žično krtačo).  Ker so zobje dokaj redki napram Saburrtooth rašpljam, se bolje obnesejo za moker les. Kar se grobosti tiče, je fini disk nekako tako grob kot oranžna (zelo groba) Saburrtooth rašplja. Vendar je površina med zarezami gladka (ker ti zobje režejo) in ne nacufana (kosmata) kot pri rašpljah.

Disk je primeren tudi za brušenje plastičnih mas, steklenih vlaken, penjenega betona (YTONG), barv, lakov, premazov, polnil, gume, plute, usnja ali odstranjevanja starih lepil ... Za odstranjevanja ostankov malte, betona, ploščic, lepil pri gradnji.


Odlično orodje za: 

  • rezbarenje za gladko odstranjevanje lesa, modeliranje ravnih in ukrivljenih oblik ter prehodov, ...
  • mizarje pri gradnji brunaric, nadstreškov in drugih lesenih konstrukcij, kjer je potrebno rezanje in / ali niveliranje prehodov med dvema segmentoma, prilagoditi nosilne površine, prilagajanje utorov, oblikovanje zaključkov,...
  • odstranjevanje barve
  • za konjska kopita, kravje parklje (za govedo, ki se žene na pašo) brez poškodb površine in pregrevanja roževine. 


Nasvet: Je dobra alternativa za Roto Rašpljo (Roto Kruna)115, ki sicer odlično deluje (tudi ne praši) - še posebej za moker les, a morate pri uporabi biti previdni glede razpok, ki se pojavijo v liniji zob sestavljenih iz predrte pločevine. Takoj, ko se vam na Roto rašplji (roto rašpa) pojavi razpoka, jo zamenjajte z novo (ali še bolje, nabavite ta brusni disk), ker vam bo v nasprotnem primeru utrgalo kos diska. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Nasekana rašpla Ø115mm

  • Šifra: idt-raspla
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 25.90 €

  • Brez DDV: 21.23 €

Razpoložljive možnosti


Povezani izdelki

Na zalogi
Ploska rašpla Ø100mm

Ploska rašpla Ø100mm

Zunanji premer: 100mm (4") | Premer luknje: 22.2mm (7/8") | Maks. št. obratov: 15.000 min-1 Saburrto..

69.90 € Brez DDV: 57.30 €

Na zalogi
Dvižna podložka za diske

Dvižna podložka za diske

Vsebina paketa: 3 podložke za dvig diska na klasični kotni brusilki. Tako boste lažje dosegli tudi t..

7.40 € Brez DDV: 6.07 €

Na zalogi
Roto disk rašplja 115mm

Roto disk rašplja 115mm

Izboljšana Roto Kruna disk rašplja z ojačanim robom. Že stare Roto rašple so kot nove prav lepo odje..

18.90 € 23.90 € Brez DDV: 15.49 €Potrebujete več informacij? Zavrtite 040 428 540 ali mi pišite na peter@tobi.si.