Pobrskajte po člankih

Oprema v domači mizarski delavnici

Na tobi.si sedaj vse kar potrebujete za vašo lastno lesarsko delavnico

Preberi

Moker oz. svež ali suh les?

Kateri les je primernejši za delo? Je bolje delati s svežim oz. mokrim ali s suhim lesom?

Preberi

Rokavice in delo z električnim orodjem

Je dobro imeti rokavice pri delu z električnim orodjem, ali raje ne?

Preberi

Slovenski leseni izdelki v oddaji Fokus

V oddaji Fokus na POP TV je bilo danes govora o ročni izdelavi lesenih izdelkov. Maja Sodja je predstavila štiri zanimive zgodbe. Zgodbe posameznikov, ki obožujejo les in ga s svojimi rokami spreminjajo v krasne umetniške izdelke.

Preberi

Leseni izdelki in razpoke

Nekaj mojih osebnih izkušenj z obdelavo lesa in razpokami oz. pokanjem. Marsikaj se da prav elegantno rešiti. Včasih pa žal ne preostane drugega, kot da se ukloniš volji narave in se prilagodiš ter spremeniš izdelek.

Preberi

Kratka predstavitev Saburrtooth stebelnih rašpelj

Kratka predstavitev Saburrtooth stebelnih rašpelj, ki jih lahko vpnete v klasičen premi brusilnik s 6mm stročnico ali v manjše različice, kot sta Dremel ali Proxxon s 3mm stročnico. Seveda tudi na gibljivo gred, če ima vaš motor število obratov med 4 in 25.000 na minuto.

Preberi

Kratka predstavitev 50mm Saburrtooth disk in zaobljenih rašpelj

V video posnetku, si lahko ogledate kratko predstavitev Saburrtooth 50mm disk rašpelj, ki jih lahko montirate na Proxxon kotni brusilnik z dolgim vratom ali na Arbortech Mini Grinder. PJ iz Treeline prikaže tudi kaj se da s takšnimi orodji izdelati iz kosa lesa.

Preberi

Izdelava lesene kitare s Saburrtooth rašpljami / orodji

Ben iz Crimson Custom Guitars v dveh videih prikaže prvi test Saburrtooth diskov in stebelnih rašpelj, ter ugotovitev koliko hitreje gre delo s temi orodji. Za krivino gornje plošče z dleti porabi več dni, s Saburrtooth ploskim diskom pa mu je to uspelo v manj kot 15 minutah.

Preberi

Ledene skulpture v Ledeni deželi

Rismondo Miro je umetnik, ki svoje mojstrovine upodablja v ledu. Kot sam pravi "izklesano iz vode". Do 5. marca 2017 jih je mogoče videti v Ledeni deželi.

Preberi

Dobrodošli na straneh TO BI d.o.o.

V spletni prodajalni boste našli orodja primerna za obdelavo lesa in tudi drugih materialov. Osebno se "za dušo" ukvarjam z izdelavo lesenih izdelkov kot so skodelice, krožniki, pladnji in podobno. In ker pri nas nisem našel primernega orodja, ki bi delo olajšalo in pohitrilo, sem se odloč

Preberi
Prikazujem 1 do 10 od 10 (1 strani)