Pirografija

Umetnost žganja v les, na pluto ali usnje. Pomembno za kvaliteten izdelek je imeti primeren kos lesa in pa seveda dobro kontrolo temperature žarilne konice ter čim grajše in tanjše pisalo, da omogoča dober oprijem ter natančno risanje po lesu. ... Nadaljuj
Na zalogi
Burnmaster pirografsko pisalo

Burnmaster pirografsko pisalo

Burnmaster pirografsko pisalo ima patentirano konstrukcijo in ergonomsko obliko za dolgotrajno udobn..

36.91 € Brez DDV: 30.25 €

Pirograf Burnmaster Hawk

Pirograf Burnmaster Hawk

Burnmaster žgalna naprava je profesionalen pirograf Ameriškega podjetja Mastercarver, ki ponuja do k..

184.81 € Brez DDV: 151.48 €

Na zalogi
Pirografska konica 01-A

Pirografska konica 01-A

Oblika: poševna 3,2mmPrimerna za: res detajlne linije, za risanje las, dlake, perja,...  Burnma..

9.80 € Brez DDV: 8.03 €

Na zalogi
Pirografska konica 01-B

Pirografska konica 01-B

Oblika: poševna 4,8mmPrimerna za: res detajlne linije, za risanje las, dlake, perja,... Burnmaster ..

9.80 € Brez DDV: 8.03 €

Na zalogi
Pirografska konica 01-C

Pirografska konica 01-C

Oblika: poševna 6,4mmPrimerna za: črte, senčenje, linije, za risanje las, dlake, perja,... Burnmast..

9.80 € Brez DDV: 8.03 €

Na zalogi
Pirografska konica 02-B

Pirografska konica 02-B

Oblika: zaobljena 3,2mmPrimerna za: globoke konkavne površine, krivine, pod nogami in perjem,... Bur..

9.80 € Brez DDV: 8.03 €

Na zalogi
Pirografska konica 04-C

Pirografska konica 04-C

Oblika: ravna 6,4mm (flat shader)Primerna za: senčenje, dvigovanje perja,... Burnmaster pirografska..

9.80 € Brez DDV: 8.03 €

Na zalogi
Pirografska konica 10-A

Pirografska konica 10-A

Oblika: poševna zaobljena 3,2mmPrimerna za: konkavne površine, detajlne, krivulje, za risanje las, d..

9.80 € Brez DDV: 8.03 €

Na zalogi
Pirografska konica 11-A

Pirografska konica 11-A

Oblika: puščica 3,2mmPrimerna za: detajle, ukrivljene linije in površine,...Burnmaster pirografska k..

9.80 € Brez DDV: 8.03 €

Na zalogi
Pirografska konica 20-B

Pirografska konica 20-B

Oblika: pisalna 0,8mmPrimerna za: za drobne napise, podpisovanje, drobne linije, črtice,...Burnmaste..

9.80 € Brez DDV: 8.03 €

Na zalogi
Pirografska žlička za senčenje / shader

Pirografska žlička za senčenje / shader

Velikost žličke: 6mm široka in 9mm dolga.Uporablja se za kontrolirano senčenje ali tudi za linije - ..

12.60 € Brez DDV: 10.33 €

Na zalogi
Pirografske konice s kroglico

Pirografske konice s kroglico

Burnmaster pirografske konice s kroglico so izdelane tako, da je na žarilno konico dejansko privarje..

49.95 € Brez DDV: 40.94 €

Na zalogi
Pirografske konice za detajle in senčenje

Pirografske konice za detajle in senčenje

Ta set vsebuje konice, ki jih ni v tistem z desetimi oblikami. Burnmaster pirografske konice s krogl..

65.79 € Brez DDV: 53.93 €

Na zalogi
Pirografski set Burnmaster Eagle

Pirografski set Burnmaster Eagle

Burnmaster žgalna naprava Eagle je profesionalen pirograf Ameriškega podjetja Mastercarver, ki ponuj..

359.00 € Brez DDV: 294.26 €

Na zalogi
Set 10 pirografskih konic

Set 10 pirografskih konic

Set Burnmaster pirografskih konic vsebuje najbpogojsteje uporabne oblike. Vsebuje konice za senčenje..

89.90 € Brez DDV: 73.69 €

Na zalogi
Žarilna žica z Burnmaster nastavki

Žarilna žica z Burnmaster nastavki

Si želite oblikovati pirografsko konico po svojih željah? Potem je ta set za vas, saj vsebuje kompon..

52.90 € Brez DDV: 43.36 €

Prikazujem 1 do 16 od 16 (1 strani)


Burnmaster je svetovno znana blagovna znamka pirografov in cenjena v profesionalnih ter umetniških krogih. V ponudbi je tudi velik nabor žarilnih konic za še tako zahtevno delo, senčenje, vzorec, detajle,... 


Zakaj izbrati Burnmaster pirograf?

1. Največja moč z največjim vgrajenim transformatorjem na trgu. To pomeni več vročine za žganje trdega lesa in vzdrževanje enokamerne temperature tudi pri nižjih vrednostih (temperaturah konice).

2. V letu 2018 posodobljena najnaprednejša elektronika. 230V modeli za Evropo imajo RoHs in CE certifikata, vsebujejo zaščito proti udaru strele ter radiofrekvenčne filtre. Elektronika omogoča natančno in konstantno temperaturo konice. Elektronika in transformator Burnmaster pirografa sta zaščitena s kvalitetnim kovinskim ohišjem, ki ni občutljivo na dotik z vročo konico in zagotavlja stabilno osnovo. Zaradi visoke kvalitete izdelave lahko ponujajo 3 letno garancijo na kontrolno enoto.

3. Nastavljanje maksimalne temperature - Micro heat adjustment. Z 2mm imbus ključem lahko dvignete ali spustite maksimalno temperaturo konice za bolj natančno nastavljanje vašemu delu primerne temperature. Tipičen primer uporabe: znižanje maksimalne temperature za povečanje natančnosti pri nižjih temperaturah konice za žganje mehkejšega lesa ali za primer uporabe na šibkejših pisalih, kot recimo Razertip.

4. Avtomatska varovalka za zaščito elektronike pred prenapetostjo. Varovalka ščiti elektroniko v primeru, da bi odpovedala konica, pisalo ali povezovalni kabel. Preprosto zamenjate poškodovani del in ponovno aktivirate varovalko. In že lahko nadaljujete z žganjem v les, brez da ste morali servisirati drago elektroniko kontrolne enote.

5. Osebna varnost. Za razliko od mnogih drugih pirografskih sistemov, Burnmaster kontrolne enote vključujejo zaščiteno stojalo za pisalo. Če pisalo pravilno položite v nosilec, se je praktično nemogoče opeči na vroči konici pirografa. Izpostavljena vroča konica na mnogih drugih sistemih lahko kaj hitro povzroči kakšne nezaželene opekline.

6. Masivni kontaktni priključki iz bakra. Za razliko od konic izdelanih zgolj iz grelne žice, imajo Burnmaster konice bakrene nastavke, ki zagotavljajo daljšo življenjsko dobo konice, boljši kontakt in možnost podaljšanja konice, če bi morali kje seči globlje v izdelek.

7. Napredna patentirana elektronika omogoča uporabo praktično vseh pisal konkurenčnih blagovnih znamk. Je pa oblika Burnmaster pisala oblikovana na osnovi kirurških ročnih instrumentov, ki uporabljajo takšno trikotno obliko in dimenzijo. Ta "delta" oblika zagotavlja, da je konica pisala zmeraj orientirana povsem enako in vam je ni potrebno vrteti ter popravljati pozicije. Že samo, da jo primete v roke, se bo sama poravnala v ustrezno pozicijo. Izbrane dimenzije in oblika Burnmaster pirografskega pisala so namenjene več urnemu neprekinjenemu delu s pirografom v primeru profesionalnega uporabnika.


Primerjava z največjim konkurentom Razertip?

Spodaj zapisano je mnenje proizvajalca Burnmaster direktno. Je zato vsekakor pristransko ampak izpostavlja ključne točke za primerjavo med dvema najbolj poznanima znamkama pirografov.

Šibka točka Razertip pirografov je nižja moč kontrolne enote. Če želite na primer žgati v trd les, kot recimo hrast, bo Razertip deloval precej počasneje, saj bo z dolžino vlečene linije izgubljal temperaturo in se bo odtenek žgane linije spreminjal v svetlejšega. To pomeni, da boste morali počakati, da se konica ponovno segreje na ustrezno temperaturo (recovery time), če želite nadaljevati. V primeru uporabe Burnmaster pirografa je ta čas enak nič ali bistveno krajši. To je vzrok, da praktično vsi bolj znani učitelji pirografije v ZDA uporabljajo Burnmaster pirografe.

Druga težava pri Razertip je pisalo. Burnmaster pisalo je bilo oblikovano za daljše neprekinjeno delo. Dejansko bi lahko izdelali manjše pisalo (bi bilo celo ceneje), a so se odločili za to specifično tristransko obliko za večje udobje pri dolgotrajnem pisanju s pisalom. Manjše pisalo se mogoče sliši kot dobra ideja, a dejansko rezultira v hitrejši utrujenosti in se zaradi manjših dimenzij tudi bolj greje. Ta razlika v pisalu pride še posebej do izraza pri starejših ali ljudeh, ki imajo kakšne težave z rokami. Hkrati okrogla oblika pisala zahteva, da ga zmeraj obrnete v ustrezno pozicijo.

Tristranska oblika Burnmaster pisala pozicionira konico v povsem enako pozicijo vsakokrat, ko pisalo vzamete v roke. Nekdo, ki je vajen uporabljati okrogla pisala, niti ne bo takoj razumel tega, ker že podzavestno poravna pisalo. Nov uporabnik, ki je nekaj časa delal z Burnmaster pirografom in je potem soočen z okroglim pisalom kot recimo Razertip, bo takoj opazil prednost tristranične oblike Burnmaster pisala. Dejansko omogoča bolj učinkovito delo in prihrani čas.

Kot že omenjeno prej, lahko seveda tudi na Burnmaster kontrolni enoti uporabljate Razertip pisala z vmesnikom, ki je priložen kompletu. Tudi lahko v Burnmaster pisalu uporabljate Razetip konice, če potrebujete specifično obliko, ki je Burnmaster nima v programu. So pa Razertip konice večinoma iz tanjše grelne žice in nimajo bakrenih priključkov, zaradi česar imajo krajšo življenjsko dobo in jih ni moč odmakniti dlje od držala, za žganje kje globlje v recimo struženem izdelku...

In kot zaključuje proizvajalec:

"We designed Burnmaster to be the best not the cheapest. For the slight difference in cost Burnmaster is a lifetime investment and will provide pleasure with each use."


Osebno sem do sedaj zelo malo žgal v les, sem pa prvič to počel pred kakšnimi 25. leti ;) Sem enkrat vgraviral celo Glazerjevo pesem na leseno ploščo.

Ker sam nimam izkušenj na tem področju, se priporočam za kakšne nasvete, ideje, predloge. Če bi želeli brezplačno testirati pirograf Burnmaster mi pišite na peter@tobi.si ali me pokličite na 040 428 540.