Priporočena dodatna oprema / potrošni material

Image Product Price Quantity Action
Nadomestni filtri za AC400 Nadomestni filtri za AC400
13.82 €
Aktiven filter zraka v prostoru je naprava, ki bi morala biti v vsaki mizarski delavnici. Record Power zračni filter AC400 bo očistil vašo manjšo delavnico (do 113m2) vseh delcev večjih od enega mikrona. Nujno potrebno za vaše zdravje, če delate z lesom ali opravljate druga opravila pri katerih nastaja droben prah.

AC400 uporablja filtre, ki odstranjujejo delce do 1mikrona. Omogoča nastavitev treh hitrosti ventilacije in ima vgrajen časovnik, da ga lahko pustite delovati še nekaj časa po tem, ko ste že končali v delavnici. Oboje se lahko nastavlja preko daljinskega upravljalnika, saj je naprava namenjena viseči montaži. V paketu so tudi kavlji in verige za montažo na strop.

Ti filtri se lahko uporabljajo tudi za čiščenje alergenov iz zraka, odstranjevanje hišnega prahu, montirani so tudi že v nekaterih bolnišničnih prostorih ter v kadilnicah za filtriranje cigaretnega dima,... Vsekakor bi bil filter AC400 zelo primeren tudi za kakšno šivalnico (šiviljski servis, tapetništvo), za manjše prodajalne z blagom in oblačili, kjer zmeraj po zraku krožijo drobni delci tkanin.

Če imate prostor večjih dimenzij, preprosto namestite dve ali več naprav AC400 in boste zagotovo bolj učinkovito odstranjevali prah, kot z zgolj eno močnejšo napravo. Z več aktivnimi zračnimi filtri v prostoru na različnih koncih boste namreč razporedili kroženje zraka po prostoru in s tem tudi odstranjevanju prahu. Večja enota bi bila sicer močnejša, ampak še zmeraj zgolj na enem koncu prostora in tako potrebuje veliko močnejši motor za obrnit zrak v celotnem prostoru, kar posledično pomeni tudi več prepiha, pa zagotovo ne more biti tako učinkovita kot več manjših enot razporejenih po prostoru.

Delovanje v praksi: Dejansko se vidi, koliko je drobnega prahu v zraku, ko zračni filter že zolj kratek čas deluje. Kar hitro se bo namreč na zunanjem filtru pričel nabirat droben fin prah brez da bi dejansko kaj delali v delavnici. To bo tisti droben prah, ki ga vidite tedaj, ko skozi okno posije sonce.

Da je filter AC400 resnično učinkovit se je izkazalo, ko sem sam delal z disk rašplo in torej konkretno proizvajal prah, kolega pa si je prišel na lesno stružnico Coronet Herald zastružiti nekaj lesenih zvončkov. Če ste že kdaj brusili s Saburrtooth disk rašplo na brusilki, potem veste koliko prahu ta proizvaja in da ga je praktično nemogoče sproti odsesovati. Brez maske delati v tako zaprašenem prostoru je praktično nemogoče. Še posebej, če imaš očala ;)

Z aktivnim filtrom zraka AC400 na maksimum je Marjan lahko brez maske stružil v istem prostoru, kjer sem jaz med tem z rašplo zaključeval obliko svoje kreacije. To brez filtra vsekakor ne bi bilo mogoče. Aktiven filter AC400 poskrbi za sprotno odstranjevanje drobnih lebdečih delcev, ki bi drugače omejevali vidljivost in povzročali draženje dihal. Ne samo, da to ni varno, je tudi zelo nezdravo! Pri visokih koncentracijah prahu v zraku - cca 40g/m3 ali več, pa lahko celo pride do eksplozije.
 
Test v reviji Woodturning

Kot kaže je Record Power s tem kompaktnim aktivnim filtrom zraka AC400 zadel v polno. Lahko ga obesite na strop ali ga postavite na kakšno višjo polico zahvaljujoč priloženim kavljem, verigi, ter gumijastim nogicam na spodnji strani ohišja. Dodaten bonus je daljinski upravljalnik z možnostjo nastavitve treh hitrosti ventilacije ter krmiljenja časovnega stikala. 

Namenjen je odstranjevanju prašnih delcev iz delavnice do kritične velikosti enega mikrona. S tem zagotavlja kritično zaščito za kožo in pljuča. V paketu je vse kar potrebujete in to za res ugodno ceno. Uporaba tega zračnega filtra ne pomeni, da lahko zavržete vašo obrazno masko ali vakumski odsesovalnik. Kar ta aktivni filter počne je, da odstranjuje iz zraka tisti najbolj fini prah (do velikosti enega mikrona), ki lebdi v delavnicah in ki je obenem tudi najbolj škodljiv za vaše zdravje.

Skrb za čist zrak v delavnici je več stopenjski problem in ta enota bo poskrbela za vitalen del le-tega. Z redno uporabo in ustreznim čiščenjem filtrov, bo varovala vaše zdravje ter izboljšala kakovost delovnega okolja.

Odpraševalci
Pretok zraka 11.580 litrov/minuto (409 CFM)
Filtracija 1 Mikron
Št. stopenj filtracije 2
Pogon
Vhodna moč motorja 100W
Splošni podatki
Dimenzije v258 x š431 x g514
Teža 14 kg

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje

Aktiven zračni filter AC400

  • Record Power
  • Šifra: RP-AC400
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • Garancija

    5 let z registracijo

  • 202.31 €
  • 199.90 €

  • Brez DDV: 163.85 €

Povezani izdelki

Na zalogi
Nadomestni filtri za AC400

Nadomestni filtri za AC400

Zračni filtri za AC400 se preprosto snamejo za namen čiščenja...

13.82 € Brez DDV: 11.33 €

Na zalogi
Vakumska odsesovalna naprava CGV336

Vakumska odsesovalna naprava CGV336

Za čisto delavnico... Visoko kvaliteten sistem za vakumsko odsesavanje oblancev, žaganja ter prahu ..

287.00 € Brez DDV: 235.25 €

Na zalogi
Vakumska odsesovalna naprava DX1000

Vakumska odsesovalna naprava DX1000

Idealna rešitev za plitek žep ali v primeru vezave na zgolj en stroj. Na voljo je obsežna zbirka nas..

149.95 € 153.00 € Brez DDV: 122.91 €Potrebujete več informacij? Zavrtite 040 428 540 ali mi pišite na peter@tobi.si.