Oprema v domači mizarski delavnici

27/10/2018 5467 1

Oprema v domači mizarski delavnici


Kdorkoli je že delal z lesom ve, da je to precej prašno opravilo. Od večjih koščkov (žagovina, oblanci,...) pri motorki, oblanju, struženju ali oblikovanju s ploščami TurboPlane, Lancelot na kotni brusilki, OrbiCut v premem brusilniku,... do drobnega prahu, kadar se uporabljajo Saburrtooth rašplje ali brušenje z brusnim papirjem pred oljenjem za tisti "pravi" svilnat občutek.

Da ne bi dihali tega prahu, je nujno potrebno imeti zaščitno masko. Meni osebno je všeč nekaj takšnega kot je aktivna maska JSP ali tale cenejša OEM različica. Seveda pa to ni dovolj. Potrebno je prah loviti že pri samem viru in pa potem tudi posesati delavnico. Vse to ponujam v program Odpraševanje. Tudi Aktiven filter zraka AC400, ki bo poskrbel za tisti najbolj fini prah, ki je sicer neviden očem, a najbolj nevaren za zdravje. Ta RecordPower filter za delavnice do 113m2 vam bo očistil zrak v prostoru, da boste dihali čist zrak tudi ko snamete masko.

Zelo priročna v vsaki delavni kjer se dela z lesom (tudi pri mizarjih je obvezna oprema) je tračna žaga. Ko jo boste enkrat imeli, si ne boste znali predstavljati kako ste bili lahko brez. Record Power je poznan po odličnih tračnih žagah, ki ponujajo največ za svoj denar. Resnično strmijo k temu, da pripeljejo v domačo delavnico vso znanje iz industrije in ponujajo stroje za resno delo. Že njihova najmanjša "pan žaga" ima litoželezno mizo! Njihova Sabre linija premika meje trenutno ponujenega za majhne mizarske delavnice. Imajo pa tudi profesionalni program, ki se trži pod imenom Startrite a potrebujete zanje že trifazno napajanje.

Stroji Record Power so primarno namenjeni lesarskim navdušencem, ter majhnim mizarskim delavnicam z unikatnimi artikli, šolam in drugim ustanovam za kreativno ustvarjanje.


Pomembno področje podjetja Record Power so tudi stružnice za prostoročno struženje lesa. Imajo že več kot 100 let tradicije na področju struženja in vso znanje se odseva tudi v njihovih izdelkih. Nimajo zelo velikih modelov za izdelavo meterskih skled, a imajo široko paleto stružnic od najmanjše za pisala, vrtavke in podobno, pa vse do velikosti posode tričetrt metra. Želijo ponuditi čim več na čim manjšem stroju, saj smo doma običajno zmeraj omejeni s prostorom. Zato več njihovih modelov stružnic ponuja vrtljivo glavo, da lahko kdaj postružite tudi večji premer kot je tisti nad posteljo stružnice.

Vpenjalne glave in čeljusti so kompatibilne z vsemi njihovimi stružnicami in tudi z Nova vpenjalnimi stružnimi glavami. Pred uvedbo lastnih vpenjalnih glav so namreč ponujali Nova (Teknatool) glave in so pri načrtovanju svojih popravili to, kar jih je na starih glavah motilo. Predvsem smer zapenjanja čeljusti, ki je pri Novi ravno obrnjena napram smeri, ki smo je vajeni pri zategovanju vijakov.

Record Power ima v programu tudi namizne boben in kombinirane brusilnike ter sisteme za mokro ostrenje. Še posebej prostoročnega struženja s strugarskimi dleti, si ni moč predstavljati brez prave ostrine. Prav tako za rezbarjenje in kiparjenje potrebujete res ostra in pravilno nabrušena dleta. Seveda je možno vse to brusiti ročno na kamnu a, bo šlo precej hitreje s sistemom za mokro ostrenje in tako si boste lahko dleto sami nabrusili tako kot vam najbolj ustreza in takrat ko ga potrebujete.

Dodatno ponujajo tudi še poravnalke, debelinke, namizne žage, vrtalne stroje, žagico za intarzije. Dobavljiv je celoten program Record Power, a vsega nimam na spletnih straneh. Če bi želeli karkoli, kar tukaj niste našli, pa veste, da obstaja se prosim obrnite name in bomo poiskali najboljšo možnost, da dobite željeno.

Record Power želi profesionalno kvaliteto in funkcionalnosti pripeljati v domače delavnice; do lesarskih mojstrov, ki delajo z dušo in srcem. Če delate unikatne izdelke iz lesa in imate manjšo obrst ali dopolnilno dejavnost, potem ste na pravem mestu! Record Power in lokalni predstavniki vas bomo oskrbeli z vsem kar potrebujete in vam stali ob strani vsa leta ustvarjanja.

Če imate kakšno vprašanje se lahko zmeraj obrnete name, preko elektronske pošte ali me pokličete na 040 428 540. Z Record Power programom se tudi sam podajam v povsem nove vode in marsikaj se bo treba še naučiti.

Prosim prijavite se za komentiranje